Activități non-ski în Valea Tarentaise

Vacanțele la schi de ultimă oră nu sunt doar despre schi! Luați în considerare Valea Tarentaise, unde puteți face drumeții, sănii sau chiar zburați pentru a explora zona.

Nu există nimic ca o evadare spontană la o vacanță de schi de ultim moment. Fie că încerci să profiti de ultima zăpadă a anului sau să mergi pe pârtii în plin sezon, există distracție de iarnă – de multe ori la prețuri incredibil de bune!

În Valea Tarentaise din Franța, există într-adevăr ceva pentru toată lumea în acest tip de pauză, chiar dacă nu toată lumea din grup vrea să schieze. Vacanțele de schi de ultimă oră pot fi grozave pentru familii, chiar dacă copiii mai mici sunt împreună pentru o excursie, deoarece există multe alte activități disponibile pe lângă schi sau snowboarding. Această zonă include acces la Three Valleys, Paradiski, La Plagne, Les Arcs și Espace Killy – toate având gustul lor – și dacă doriți o activitate în afara domeniului schiului, acesta este locul potrivit!

Plimbare și drumeții

Pentru cei care își rezervă o vacanță de schi de ultim moment, dar nu doresc să-și petreacă tot timpul schiând, există câteva trasee absolut fantastice de plimbare și drumeții în Valea Tarentaise. În apropiere de Espace Killy, traseele de mers pe jos sunt o modalitate excelentă de a vă apropia de natura locală și de fauna sălbatică, în timp ce zona din jurul La Plagne este excelentă pentru plimbările cu rachete de zăpadă. Rachetele de zăpadă special concepute vă ajută să mergeți mai ușor prin zăpada adâncă, împiedicându-vă picioarele să se scufunde. În zăpadă mai abundentă, astfel de excursii de mers pe jos nu sunt despre a ajunge la cea mai mare distanță, ci mai degrabă despre a ieși în natură și a te bucura de priveliștile, sunetele și mirosurile unui tărâm al minunilor de iarnă. Dar dacă vă place ideea de a face plimbări mai lungi pentru a explora peisajul mai pe deplin, luați-vă niște rachete de zăpadă grozave și angajați un ghid experimentat. Cu ghid,

Săniuș, săniuș și multe altele

Dacă ți-ai petrecut cea mai mare parte din vacanța de schi de ultimă oră schiând sau snowboardând și vrei să te relaxezi cu ceva mai puțin energic, chiar și cel mai experimentat sportiv de iarnă se poate distra dintr-o urmărire mai simplă!

La Paradiski, puteți profita de o serie de activități în aer liber fără schi, inclusiv săniușul și săniușul – iar copiii vă vor iubi absolut pentru asta. Săniiul este garantat să te facă să zâmbești la sfârșitul zilei pe parcursul larg aici. Aceasta este, de asemenea, o activitate grozavă dacă aveți un membru mai tânăr al familiei care nu s-a prea adaptat la provocările de schi.

Dacă vă place ideea de a fi în aer liber în zăpadă, dar nu pe schiuri, rezervați o excursie cu sania! Puteți petrece o zi învățând cum să călăreți o echipă uimitoare de câini sau puteți avea propriul șofer/ghid privat, care vă va scoate și vă va prezenta această activitate uimitoare în timp ce explorați peisajul rural. Aceasta este o activitate fantastică pentru întreaga familie.

Dar dacă aceasta este o aventură pe care o cauți, de ce să nu încerci să mergi cu parapanta peste pârtii? Puteți să luați o zi și să învățați noțiunile de bază la o școală locală de parapantă sau puteți face parapanta în două persoane cu un ghid experimentat și puteți vedea pârtiile din ochi de pasăre, fără a fi nevoie să faceți nicio muncă – chiar nu există nimic asemănător.

Sporturile de iarnă nu sunt doar despre schi și snowboard – există atât de multe alte lucruri de descoperit.