Cele mai bune 2 stațiuni pe snowboard din Alpi

Unde ar trebui să mergi exact pentru snowboarding sau schi în Alpi? Dacă ești snowboarder, iată două stațiuni pe care cu siguranță vei dori să le încerci.

Dacă îți plac sporturile de iarnă, știi că, deși poate fi zăpadă în multe locuri, nu există nimic ca snowboardingul sau schiul în Alpi. Indiferent dacă ești începător în joc sau deja un expert în accelerarea pantelor, Alpii reprezintă cel mai bun dintre cei mai buni atunci când vine vorba de acest tip de activitate de iarnă.

Dar unde anume ar trebui să mergi în Alpi pentru a face snowboard sau schi? Acești munți europeni uimitori sunt atât de vasti încât în ​​multe zone poate fi dificil să alegi doar una sau două stațiuni. Dar dacă ești un snowboarder, iată două pe care cu siguranță vei dori să le iei în considerare.

Tignes: Altitudine, Altitudine, Altitudine

Tignes este una dintre cele mai înalte stațiuni din Europa, se află la o altitudine de 2100 m – și poți schia sau face snowboard pe pârtii de până la 3550 m. Fiind una dintre stațiunile de pe Espace Killy, are acces la 330 de kilometri de pârtii, terenuri variate și unele dintre cele mai bune snowboarding (pe mai multe niveluri) pe care le veți găsi oriunde în Alpi. Nu este de mirare că găsiți mai mulți snowboarderi aici decât oriunde altundeva la un moment dat.

Pentru începătorii de snowboard sau schi în Alpi, autostrada albastru-albastru este perfectă la Tignes. Întinderea masivă a terenului în afara pistei, pe de altă parte, oferă snowboarding expert excepțional – făcându-l alegerea de preferat pentru excursiile World Tour în fiecare an.

Statiunea este inconjurata de varfuri in toate directiile diferite, toate accesibile printr-o retea excelenta de lifturi de mare capacitate. Serviciul excelent de autobuz asigură, de asemenea, mișcarea în jurul Tignes și val d’Isere, care oferă, de asemenea, schi și snowboard grozav – inclusiv văile tuneluri și hameiuri grozave pentru copii.

Deoarece această stațiune este în vârful liniei copacilor, nu este considerată la fel de iluminată ca altele, iar apartamentele sunt mai moderne decât de modă veche, dar dacă sunteți în căutarea unor snowboarduri serioase și schi în Alpi, acesta este unde sa mergi!

Arcurile: 1600, 1800, 1950 sau 2000

Aceasta este o altă stațiune care are într-adevăr totul pentru oricine caută snowboarding și schi minunat în Alpi. În legătură cu La Plagne, pentru a crea zona de schi Paradiski, Les Arcs oferă aproximativ 400 km de pârtii de diferite niveluri de dificultate. Sunt disponibile pârtii ușoare și provocatoare, făcându-le potrivite pentru snowboarderii și schiorii de toate nivelurile – de aceea sunt atât de populare în rândul familiilor și grupurilor. Pentru cei mai aventuroși, există, de asemenea, zone provocatoare în afara pistei, precum și piste negre de la Aiguille Rouge, care fac unele dintre cele mai interesante snowboarding și schi din Alpi.

Există trei sate principale, Arcs 1600, Arcs, 1800, Arcs 2000, plus noul Arcs 1950 – dar dintre ele, Arcs 1800 este cel mai popular. Toate satele sunt conectate pe drum, în timp ce Arcs 1600 este legat de orașul din valea Bourg St. Maurice cu trenul.

Deci, dacă sunteți în căutarea unei aventuri de snowboarding, aceste două stațiuni grozave ar trebui să fie în fruntea listei dvs. de posibilități.