Ghid de Schi 

Cum să alegeți schiurile

Ghid de cumpărare a schiurilor

Există o mulțime de informații pe web, în ​​reviste și de la prieteni despre cum să alegeți schiurile potrivite și, desigur, lungimea corectă.

Am fost acolo odată, cumpărând prima noastră pereche. Este o investiție mare, dar rambursarea dacă alegeți corect este uimitoare; schiurile de vânzare cu amănuntul sunt superioare schiurilor de închiriat, doar că le-ați folosit, așa că vor rezista mult mai mult și puteți câștiga, de asemenea, timp prețios de schi pe munte, nefiind nevoit să intrați în coada de închiriere de schiuri și ghete.

Pasul 1 – Ce tip de schi?

Primul pas este să identificați tipul de schior care sunteți și schiorul pe care doriți să fiți.

Schiurile vin într-o varietate de tipuri. Iată cele cheie:

Schiuri  pentru piste – Acestea sunt potrivite pentru schiat pe pârtie, în condiții bune de zăpadă. Unele modele folosesc tehnologia direct din scena cursei. Schiurile de pistă sunt sculptori grozavi. Se pot lupta puțin când schiază în condiții mai puțin perfecte și, de asemenea, dacă doriți să ieșiți în afara pistei.

Toate schiurile montane  – Acestea vă permit să schiați într-o varietate de condiții de zăpadă. Deci, indiferent dacă este înghețat sau slushy, un schi în toate condițiile va funcționa mai bine decât un schi pe pârtie. Uneori există o pierdere a capacității de sculptură, dar schiurile moderne pentru toate condițiile, cum ar fi schiurile Volkl AC și Attiva pentru femei, au cea mai recentă tehnologie pentru a menține capacitatea de sculptură.

Schiuri de țară  – Acestea sunt pentru a vă aventura în afara granițelor, pentru a face drumeții pe tot muntele. Vor rămâne suficient de versatili pentru a schia întregul munte și, de asemenea, vor fi mai ușori decât în ​​mod normal, pentru a le ușura purtarea sau călătoria în sus cu ei. În mod normal, acestea sunt furnizate fără legături și selectați o legătură adecvată pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră

Schiuri  în afara pistei – Acestea sunt concepute pentru schi în condiții de pulbere și în afara pistei. În general, vor fi mai largi pentru a ajuta la plutirea în zăpadă și vor fi un pic mai iertători pentru a vă oferi mai multă senzație de pulbere și pentru a absorbi impacturile din sărituri / aterizări.

De ce lungime de schi am nevoie?

Știți tipul de schi pe care îl doriți. Acum trebuie doar să identificați lungimea corectă. Pentru a face acest lucru, orice magazin de schi de calitate va avea un ghid de dimensionare pentru a vă ajuta să selectați lungimea corectă a schiului. NU se bazează doar pe înălțimea ta. Factorii cheie sunt PONDEREA și ABILITATEA. După ce s-a discutat despre acest lucru, se poate determina lungimea corectă a schiului, iar înălțimea este o verificare finală a sănătății pentru a vă asigura că schiul nu este prea scurt sau prea lung. Ca regulă generală, un schi este pe partea scurtă dacă este sub vârful nasului, este aproape corect dacă este la vârful nasului și puțin prea lung dacă este mai înalt decât tine. Dar există întotdeauna excepții, de aceea vă recomandăm să folosiți mai întâi greutatea și capacitatea!

PRIMUL PAS

Folosiți-vă greutatea pentru a determina lungimea de plecare:

Sub 49KG – 140cm (135cm femei)
50 – 56KG – 145cm (140cm femei)
57 – 62KG – 150cm (145cm femei)
63 – 68KG – 155cm (148cm femei)
69 – 75KG – 160cm (152cm femei)
76 – 81KG – 165cm ( 156cm femei)
82KG + – 170cm (163cm femei)

PASUL DOI

În continuare, vă potrivim abilitățile și ajustăm lungimea în consecință, deci mai întâi vă oferim un nivel de abilitate de 1-10 (Vă rugăm să rețineți că dificultățile de rulare se bazează pe sistemul european de notare a pistelor):

1 – Niciodată skied înainte de
2 – Puteți opri cu un plug de zăpadă
3 – transformă Snowplough, face ciudat albastru
4 – Pornind de la rândul său paralel, spre blues
5 – se aventurează pe Reds, se transformă pas , uneori ,
6 – Noțiuni de încredere pe Reds, și ciudatul negru
7 – Schi confortabil cele mai multe piste negre
8 – Confortabil pe gheață, ieșind în afara pistei
9 – Schi agresiv pe pistă, sculptat pe toate pârtiile
10 – Instructor profesionist sau pilot

Acum știți că nivelul dvs. face pur și simplu următoarea modificare la lungimea pe care am stabilit-o mai sus:

Nivelul 1-4 – Nicio modificare
Nivelul 5-7 – Adăugați aproximativ 5cm
Nivelul 8-10 – Adăugați aproximativ 10cm

Amintiți-vă că acesta este un ghid general, dacă ați închiriat o dimensiune și ați simțit că a funcționat 100% pentru dvs., atunci nu vă fie teamă să rămâneți cu ea, în general închirierile distribuite sunt puțin pe partea scurtă, dar lungimea este un lucru personal!

Informațiile de mai sus ar trebui să fie suficiente pentru a vă ajuta să alegeți schiurile perfecte, dar dacă aveți întrebări, puteți contacta magazinul de specialitate local.