Încercați Cross Country Schi în Courchevel

Courchevel e mai mult decât schi alpin; explorați frumoasa regiune alpină într-un ritm relaxant, încercând traseele de schi fond ale stațiunii.

Dacă vă place gândul de aer curat, vederi uimitoare la munte și exercitarea în aer liber de o vacanță de schi, dar viteza și emoțiile nu fac apel cu adevărat, apoi schi fond ar putea fi sportul perfect pentru tine.

La Courchevel există o mare selecție de trasee de cross country din fiecare dintre cele patru sate principale ale stațiunii și o mulțime de posibilitatea de a învăța acest sport blând, dar solicitant, fie în școală de schi sau cu un ghid privat sau instructor.

Elementele de bază

Schi fond este o disciplină care are loc pe trasee predominant plat. Schiorul folosește schiurile înguste pentru a aluneca înainte cu ajutorul bastoanelor lor. Există două forme diferite sau tehnici în cadrul sportului; clasic sau patinaj.

Stilul clasic folosește schiuri lungi și subțiri, cu cizme ușoare și implică practicantul care își mișcă picioarele înainte și înapoi, în timp ce schiurile lor rămân într-o poziție paralelă, aproape ca mersul pe jos.

Stilul de patinaj este o tehnică ceva mai dificilă și poate necesita instrucțiuni. Aceasta implică schior folosind schiuri mai scurte, rigide și se deplasează picioarele lor într-o mișcare diagonală, similar cu patinaj.

Trasee speciale în Courchevel

Courchevel are o serie de trasee de schi fond, care vă va permite să exploreze stațiunea în diferite locații cu peisaje diferite și la altitudini diferite, astfel încât să nu te plictisești făcând același traseu.

Rutele includ:

Din Courchevel

Col de la Loze – 2,5 km (un traseu de mare altitudine la 2250m)
Bouc Blanc – 5 km (un traseu forestier)
Méribel Altiport – 17km
La Tania – 15km
Din Moriond

Belvédère – 4,5 km
Din Satul Courchevel

Les Brigues / Chantery – 5 km (o pistă forestieră)
Din Le Praz

Le Praz cross country area (trei circuite utilizate pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Albertville în 1992)
Închirierea echipamentului

Puteți închiria echipamente clasice sau de patinaj de schi fond de la majoritatea magazinelor sportive din stațiune. Veți avea nevoie de schiuri specializate, care eliberează călcâiul pentru ambele discipline.

În cazul în care pentru a afla

Contactați școlile locale de schi din stațiune pentru a afla mai multe despre lecții. Majoritatea școlilor, inclusiv FSE, vor avea mai mulți instructori specializați în predarea tehnicilor de cross country sau oferă un serviciu de ghid. Stilul “clasic” nu necesită prea multă instruire și vă veți simți destul de repede suficient de încrezător pentru a ieși pe cont propriu.

ajungeți la Courchevel

Pe măsură ce stațiunile de schi merg, Courchevel este foarte ușor de a ajunge la cu patru aeroporturi într-o unitate relativ scurtă distanță. Cel mai apropiat de complex este Chambéry, la doar o oră și 15 minute de mers cu mașina. Printre celelalte se numără aeroporturile Grenoble și Lyon, care sunt la aproximativ două ore de mers cu mașina, și Geneva, care, în ciuda faptului că este cea mai îndepărtată, este deservită de o rețea rutieră bună și rapidă.

Chambéry este bine deservit de companii aeriene charter și low cost în timpul sezonului de schi, dar dacă doriți să călătoriți în stil și confort, atunci merită să utilizați unul dintre aeroporturile mai mari, care sunt deservite de transportatorii premium, inclusiv British Airways, Elveția, Air France și KLM.

Cel mai convenabil, și , mod de a ajunge de la oricare dintre aceste patru aeroporturi la stațiunea dumneavoastră este de a rezerva un transfer de aeroport privat cu o companie ca Shuttle Direct. Anunțați-ne când faceți rezervarea cu ce echipament veți călători și ne vom asigura că un șofer cu un vehicul adecvat vă va aștepta atunci când aterizați.