Schi în afara sezonului

Indiferent dacă porniți pe pârtii sezonul următor sau sperați să vă stoarceți în ultimele minute ale unei vacanțe la schi, iată cum să cronometrați.

Având în vedere că sezonul de schi se încheie în aprilie sau mai, în funcție de stațiune, vacanțele de schi de ultim moment nu sunt excluse. Fie că sunteți în căutarea unei evadari în următoarele câteva săptămâni, fie că plecați în sezonul următor sau chiar așteptați cu nerăbdare să schiați vara, iată ghidul nostru pentru cea mai devreme și cea mai nouă zăpadă.

Schi de sfârșit de sezon

Pentru un sezon lung de schi, mergeți la cea mai înaltă stațiune pe care o puteți găsi. Chiar și atunci când sunt rezervate în ultimul moment, vacanțele de schi cu mult deasupra nivelului mării funcționează adesea, deoarece aceste zone sunt cele mai reci și mai sigure de zăpadă. Vacanțele la Val Thorens și Orelle oferă zăpadă abundentă până când se închid la începutul lunii mai și se redeschid în noiembrie, datorită locațiilor lor de mare altitudine.

Schi de vară în Alpi

Dacă vrei să schiezi în Alpi dar ai ratat sezonul, nu-ți face griji! Chiar dacă te-ai decis împotriva Val Thorens în ultimul moment, vacanțele la schi sunt disponibile pe tot parcursul anului în locații glaciare. Ghețarii sunt practic râuri enorme de gheață. Ele rămân înghețate pe tot parcursul anului, ceea ce înseamnă că zăpada de deasupra lor este păstrată de gheața străveche de dedesubt.

Cea mai mare zonă de schi din Alpi care rămâne deschisă vara este Zermatt. Luând, de asemenea, titlul de cea mai înaltă zonă de schi de vară din Europa, Zermatt oferă schi remarcabil pe ghețar și priveliști la fel de uimitoare în orice perioadă a anului. Dacă Zermatt nu este treaba ta, vei găsi o serie de alți ghețari în Alpi care sunt deschisi pentru schi în afara sezonului normal.

Dincolo de Alpi

Dacă nu vă deranjează să vă aventurați mai departe pentru vacanța de schi, veți găsi niște schiuri de vară geniale în altă parte din lume. Riksgransen, în Suedia, este o bijuterie deosebită. Nu numai că întreaga zonă este amenajată ca un parc de teren, păstrând lucrurile interesante pentru cei care nu sunt întotdeauna interesați de schiul pe ghețar, dar de la sfârșitul lunii mai și până la închiderea stațiunii în iunie vă puteți aștepta și la 24 de ore de soare. Schiatul este disponibil noaptea târziu, ceea ce face din Riksgransen un loc unic pentru schi.

Pentru cei cărora le place ceva și mai diferit de Alpi, luați în considerare vizitarea uneia dintre numeroasele zone de schi din SUA la sfârșitul sezonului sau pe tot parcursul anului. Mt. Hood, în Oregon, oferă schi pe tot parcursul anului, precum și oportunitatea de a vă scufunda în cultura unică a schiului din SUA. De asemenea, merită să luați în considerare California drept candidat pentru vacanța dvs. de schi; majoritatea stațiunilor de schi din Statele Unite ale Americii cu deschidere târzie sunt aici, iar aceste stațiuni au o atmosferă distractivă, de surfing, datorită demografiei lor de surfer.