Schi și snowboard în Carolina de Nord: știți la ce să vă așteptați!

Când iarna intră în viteză maximă, oameni din toată sudul își pun schiurile și își scot snowboardurile în așteptarea unui ritual de distracție de iarnă în weekend – mergând la schi în Carolina de Nord. Anul acesta promite să fie unul bun, deoarece Sugar Mountain se deschide din vârf cu cinci piese pe 22 noiembrie. Și un weekend fericit de Ziua Recunoștinței!

Unele dintre cele mai înalte vârfuri din Munții Blue Ridge se află în colțul de nord-vest al Carolinei de Nord, plutind deasupra orașului stațiune pitoresc Banner Elk din județul Avery. La est de continent se află Muntele Grandfather, cel mai înalt vârf de pe Blue Ridge, iar la nord-vest de Banner Elk se înalță Muntele Beech, care se laudă că este cea mai înaltă zonă de schi din estul Americii de Nord. Bineînțeles, Muntele Mitchell era mai înalt, dar era în Munții Negri, o zonă secundară a Blue Ridge.

Ghidul de schi pentru primul cronometru

În ciuda altitudinii mari și a pârtiilor noastre largi și provocatoare, schiul din Carolina de Nord are urcușuri și coborâșuri. Este încă la sud, iar ninsorile anuale vin peste tot aproape de Noua Anglie, unde zăpada cu efect de lac păstrează pârtiile de schi aproape de pătură pe tot parcursul iernii. Scenariul nostru cel mai bun pentru zăpada naturală este atunci când umiditatea din sistemul de uragani din Atlantic se ciocnește cu jeturile polare care se scufundă adânc în sud-estul Apalașilor – un fenomen care se întâmplă prea rar pentru a conduce o stațiune de schi profitabilă pe tot parcursul sezonului.

Neînfricoșați de Mama Natură, acești oameni drăguți din această porțiune din nord-vestul Carolinei de Nord au văzut pantele acestui munte masiv și lipsa lor de zăpadă naturală și au decis să facă ceva în privința asta! Sugar Mountain, Beech Mountain și chiar stațiunea de schi Hawksnest de pe Seven Devils au fost primii pionieri în tehnologia de producere a zăpezii. Astăzi, oamenii fac suplimente de zăpadă în stațiunile de schi chiar și în cele mai grele zone de zăpadă naturală. În Carolina de Nord, zgomotul tunurilor de zăpadă poate fi auzit în toată valea ori de câte ori temperatura scade la îngheț. Datorită capacităților moderne de zăpadă, stațiunea noastră de schi din Carolina de Nord poate rămâne deschisă cea mai mare parte a iernii – atâta timp cât este îngheț, desigur!

Cele mai bune locuri pentru schi și snowboard

Cele mai bune condiții pentru schiori și snowboarderi există atunci când există o combinație sănătoasă de zăpadă naturală și tipul care face lucrurile. Când se întâmplă acest lucru, schiatul și snowboardul pe traseele noastre montane extinse este o experiență care rivalizează cu oricare dintre stațiunile de schi de pe coasta de est. Pentru acele momente în care Mama Natură nu este atât de cooperantă, există mai multe condiții de care fiecare schior și snowboarder din sud-est ar trebui să le cunoască.

Pe măsură ce anotimpurile au înaintat, temperaturile din timpul zilei au crescut peste punctul de îngheț și soarele a strălucit mai puternic pe versanți. În aceste condiții zăpada (de om sau nu) va avea tendința de a se topi, oferind o experiență de schi umedă și pufoasă – în sine ceva cu care să te obișnuiești. Simptomele acestei afecțiuni includ o încetinire bruscă și o incapacitate de a face tăieturi sau întoarceri cu succes. Un schi bun de ceară îți poate permite să aluneci mai ușor prin aceste „bălți de noroi”, dar în ceea ce privește întoarcerea, cel mai bine este să nu încerci nici măcar.

În schimb, atunci când temperatura nopții scade sub punctul de îngheț și zăpada începe să sufle, zăpada care se transformă în noroi în timpul zilei se transformă în gheață de noapte. Peticele de gheață pot fi extrem de periculoase, determinând pe cineva să accelereze scăpat de sub control, simțind că picioarele tale alunecă de sub tine într-o piscină înghețată. O pereche de schiuri bine reglată, cu muchii ascuțite, care săpat după gheață, este cel mai bun pariu pentru a încetini. Peticele de îngheț pot fi uneori ascunse sub o acoperire de zăpadă proaspătă, ceea ce poate fi de fapt o surpriză neașteptată. Orice pete mari de gheață sunt de obicei bine marcate, iar pisica de zăpadă poate ajuta la spargerea gheții, îngrijind suprafața pentru a face experiența de schi mai sigură și mai plăcută. Zilele și nopțile repetate ale acestor condiții pot cauza pete mari de gheață și, în cele din urmă, pot duce la închiderea traseului (și a pantelor întregi) pe măsură ce sezonul avansează.

Cu siguranță, această afecțiune există în toate stațiunile de schi și este o progresie naturală în acest sezon. Acest lucru pare mai exagerat în sud! Fiți siguri că patrula de schi din Carolina de Nord inspectează vigilent toate traseele, marchează punctele goale și pete de gheață și nu va ezita să sigileze traseele unde persistă condiții periculoase. Echipamentul de ultimă generație pentru tratarea zăpezii și capacitatea de a produce acoperire proaspătă de zăpadă oferă stațiunilor de schi din Carolina de Nord doar avantajul de care au nevoie pentru a oferi condiții de suprafață mai uniforme, permițând un sezon de schi distractiv, mai lung și mai sigur.