Schiat

Schiat: Cele mai bune locuri din lume pentru a aluneca peste zăpadă

 

Când vedeți zăpada proaspătă, pudră, care sărută pământul, din geamul ferestrei, există o dorință naturală de a ieși și de a vă juca cu zăpada. Odată cu căderile de zăpadă care se îndreaptă spre părți din Europa, Asia și America, cele mai îndrăgite activități sportive și recreative de iarnă, schiul și snowboardul au prins viață pe tot globul.

Sezonul de sărbători salută aceste condiții de iarnă, deoarece multe zone de schi din întreaga lume au deschis porțile pentru călătorii de aventură care doresc să plece într-o vacanță la schi anul acesta. Iată o listă cu cele mai renumite locuri de schi din lume pe care le puteți vizita pentru a experimenta retragerile „albe” ale sezonului.

Stațiuni de schi din Colorado, Statele Unite

Regiunea de sud-vest a Colorado, care prezintă predominant munți în Statele Unite, este binecuvântată să primească în fiecare an zăpadă timpurie, atrăgând schiori și snowboarderi. Regiunea care se mândrește și cu Munții Stâncoși, abundă în stațiuni de schi, inclusiv Monarch Mountain Resort, Durango Mountain Resort, pentru a numi doar câteva. Domenii precum Muntele Echo din apropierea orașului Denver sunt cele mai căutate zone pentru schi ieftin și activități de snowboard în Colorado. Steamboat Springs, un oraș cunoscut internațional pentru vacanțele de iarnă, se întâmplă să fie locul pentru atâtea competiții de schi și, prin urmare, solicită o vizită pentru toți fanaticii zăpezii.

Schi cu zăpadă moale în Utah, Statele Unite

Încă un alt stat montan din Statele Unite, Utah oferă o experiență de clasă mondială a călătoriei peste zăpadă cu numeroase trasee de schi și zăpadă moale pe tot parcursul iernilor. Sloganul industriei schiurilor, „cea mai mare zăpadă de pe Pământ” pare foarte adevărat atunci când te duci la schi sau snowboard pe pantele munților Utah. Potrivit unui sondaj efectuat anul trecut de către Ski Magazine, șase din primele zece stațiuni de schi cu cele mai bune condiții de zăpadă au fost situate în Utah. Majoritatea stațiunilor de schi sunt situate în Utah de Nord și sunt ușor accesibile din orașele și aeroporturile mari. Nu este de mirare, de ce numărul de vizitatori în Utah în timpul iernilor a crescut în ultimii ani.

Schi alpin în Elveția

Răsfățați-vă cu picioarele pe Alpii din Elveția, unde munții prezintă o cultură atractivă a stațiunii de schi în timpul iernilor. Aura naturală a țării potrivită pentru activitățile cu zăpadă este motivul pentru care se transformă într-unul dintre cele mai renumite locuri din lume pentru schi și snowboard. Țara are numeroase orașe staționare, cum ar fi St. Moritz în valea Engadine, satul de schi Engelberg și multe altele, care sunt hub-ul pentru aventurile de schi. Unele dintre aceste zone au teren de schi potrivit pentru începători, precum și pentru schiori experimentați și au un sezon lung de zăpadă de până la opt luni.

Schi de sus în jos în Scoția

Cairngorm Mountain, Glenshee și The Lecht sunt principalele zone de schi din Scoția, oferind pregătire la schi, precum și o întindere uimitoare de teren de schi natural pe dealuri. Mergeți la schiul de lungă distanță în Scoția, cu trasee de până la 30 de kilometri. În plus, camera pentru învățare face din aceste locuri un favorit printre schiorii de peste vârste. Sunt disponibile cazare, mâncare, echipamente închiriate.

Emoții de coborâre în Japonia, Asia

CNN International a clasat recent Appi Kogen în insula japoneză Honshu, cea mai bună stațiune de schi din Asia, datorită celor 282 de hectare de zonă de ghid de Schi și a celor 21 de trasee de schi care îi curățează pe schiori de ceva timp. Appi Kogen, situat lângă Muntele Nishi Mori, primește zăpadă uscată în ierni și oferă experiență de primăvară fierbinte, precum și în mijlocul sporturilor de zăpadă. Zonele de mini-schi pentru copii sunt o altă atracție.

Schi pe Himalaya în Gulmarg, India

Situat la marginea celor mai înalți munți din lume, schiul în Gulmarg, în nordul statului Jammu și Kashmir, în India, este un adevărat refugiu al zăpezii de iarnă. În timp ce CNN International a numit stațiunea de sănătate Gulmarg a șaptea cea mai bună destinație de schi din Asia, nu era de mirare cum o zonă de război a devenit un loc superb de schi. Gulmarg atrage vizitatorii cu pulberile sale ușoare din Himalaya și cel mai înalt teleschi din lume. Gulmarg este la 58 de mile distanță de Srinagar și este bine conectat pe drum de capitala statului.