Sfaturi pentru prima ta vacanță la schi

Vacanțele la schi sunt în creștere în popularitate, dar, contrar credinței populare, ele devin din ce în ce mai accesibile din punct de vedere financiar datorită tarifelor de avion mai mici, concurenței mai mari între stațiuni și disponibilității mai largi de echipamente și îmbrăcăminte cu reduceri. Pentru primul schior care se îndreaptă către punctul culminant al iernii să se bucure de alunecarea pe versanții înzăpeziți, de a respira aerul ascuțit al muntelui sau de a admira împrejurimile uimitoare, aceasta este o propunere convingătoare – dar și una potențial confuză. Cum găsesc o stațiune potrivită? Am nevoie de lecții? Ce echipament ar trebui să iau?

Alegerea unei stațiuni de schi

Cu mii de pârtii în Europa, există o mulțime din care să alegeți, dar este important să vă îndreptați către o stațiune de schi concepută pentru a vă ajuta, ca schior începător, să învățați elementele de bază, mai degrabă decât să vă împingeți cu 60 mph pe pârtiile enorme. Cercetați diferitele stațiuni situate în apropierea aeroportului unde puteți zbura cu ușurință și aflați care dintre ele au pârtii de pepinieră, deoarece aici este probabil să vă începeți schiatul. Stațiunile pentru familii pot fi puncte de plecare utile, deoarece mulți copii vor fi și ei începători absoluti.

Luați în considerare pachetele de vacanță la schi de la marii operatori de turism, deoarece ați putea beneficia de o ofertă all-inclusive care include zboruri, transferuri, cazare, lecții de schi și permise de teleschi, permițându-vă să vă concentrați pe dobândirea de noi abilități.

Lecții de schi

După toate probabilitățile, veți dori să acceptați niște școlarizare la elementele de bază (cu excepția cazului în care doriți să găsiți o modalitate de a vă renunța, de exemplu, dar nu doriți să descoperiți că a fost cel mai apropiat copac care v-a distrus descendenții). Aflați așadar ce lecții sunt oferite în stațiunea pe care o alegeți. Instructorii trebuie să fie membri pe deplin calificați ai asociației din țara dvs. de destinație (PSIA în SUA, de exemplu).

De asemenea, rețineți că instructorul dvs. ar trebui să vă poată vorbi în engleză, altfel este posibil să nu învățați prea multe. Mulți instructori britanici înregistrați ca membri ai Asociației Britanice a instructorilor de sporturi de zăpadă sunt acum autorizați să lucreze pe pârtii din Europa.

Îmbrăcăminte și echipamente

Nu vei cumpăra un cal pentru o lecție de călărie, așa că nu fi tentat să-ți explodezi propriul buget pentru kitting pentru o săptămână în Chamonix. Puloverele groase și jachetele din lână pot fi purtate sub o haină izolată de iarnă. Pantalonii de schi impermeabili, mănușile de bună calitate (nu cele din tricot cu model) și bocancii de zăpadă pot fi singurele tale investiții semnificative în această etapă; Îți poți îmbunătăți garderoba mai târziu, când ești sigur că schiul este pentru tine.

Căștile sunt recomandate în majoritatea stațiunilor și în unele țări sunt o cerință legală, așa că verificați înainte de a călători dacă veți avea nevoie de ele.

În timp ce închirierea de echipamente în stațiune poate fi costisitoare, puteți considera că o excursie la schi pentru prima dată nu merită investiția dacă nu sunteți sigur că veți aborda din nou pârtiile înzăpezite. Dacă alegeți să luați singur schiurile, verificați cu compania aeriană dacă trebuie să plătiți o taxă suplimentară pentru a le plasa în detenție.

Menține sănătatea

Amintește-ți că schiul este un sport activ în aer liber care îți va testa corpul ca niciodată, așa că este important să iei cu tine multe băuturi și gustări cu tine pe pârtii, mai ales că altitudinea și aerul uscat te vor deshidrata mai repede. Majoritatea stațiunilor au cafenele de munte unde vă puteți alimenta și vă puteți bucura de priveliști uimitoare în același timp.

Asigurare

Pe scurt, nu vă gândiți niciodată să vă părăsiți acasă fără el. Politica dumneavoastră externă standard probabil că nu vă va acoperi, așa că investiți într-o politică personalizată, concepută pentru schiori, pentru a vă asigura că sunteți pe deplin protejat în caz de dezastru.

Schiul este un sport de iarnă revigorant și vei fi surprins cât de repede progresezi. Dar, în calitate de schior pentru prima dată, presupuneți că nu aveți nicio idee și planificați din timp pentru a vă face experiența cât mai plăcută și mai plăcută posibil.