Ski Andorra, o alegere fantastică pentru schiorii de nivel mediu și începător

Andorra este a șasea țară ca mărime din Europa și este situată între Franța și Spania în Munții Pirinei (lanțul muntos care formează cele mai nordice granițe și francezii din Spania, care se întinde de la est la vest). Andorra este o locație renumită pentru schi, deoarece este într-adevăr foarte muntos.

Schi pentru începători în Andorra

De fapt, înălțimea medie a munților pe care îi veți găsi aici este mai mică de 2000 de metri (cel mai jos loc este puțin sub 900 de metri), cel mai înalt vârf fiind Koma Pedrosa la 2500 de metri. Dacă ești un schior pasionat sau vrei doar să mergi într-o vacanță anuală de schi, atunci Andorra ar putea fi locul potrivit pentru tine – verile răcoroase și iernile înzăpezite fac mecca în aer liber. Deoarece Andorra este situată perfect între Franța și Spania, este destul de ușor de ajuns. Având în vedere acest lucru, a fost surprinzător cât de mică a fost mulțimea când Franța și Spania au explodat la cusături cu turiști. Nu este că Andorra este nepopulară, ci dimpotrivă. Andorra este pur și simplu o destinație alternativă de vacanță la schi – nu toată lumea pare să se gândească să vină aici, deși este atât de aproape și oferă schi comparabil. Stațiunile de schi din Andorra sunt o alegere fantastică pentru schiorii de nivel mediu și începător. Experții se pot bucura și ei de o perioadă dificilă, dar pârtiile sunt mai orientate spre schiorii de vacanță în mijlocul terenului. Există școli de schi și școli de consiliu, așadar, pentru a vă învăța orice despre care poate nu știți.

Stațiunile de schi din Andorra sunt pline de locuri în care tinerii bobber-boys să meargă și să se bată la schi și până noaptea; dar, de asemenea, Andorra are o mulțime de stațiuni care se adresează persoanelor în vârstă, sau cel puțin a unei mulțimi mai liniștite. Stațiunile de schi din Andorra au multe de oferit pentru schiori soli și în familie. Unele dintre schiurile din Andorra pe care le veți găsi în estul îndepărtat al țării includ Pas de la Casa, Grau Roig, Soldeu, Soldeu el Tarter, Canillo și Encamp. În partea de vest a Andorrei, veți găsi cele mai primitoare zone de schi Arinsal, Pal, La Massana și Ordino-Arcalis. Deși unele stațiuni de schi se întâlnesc sau împart un spațiu comun cu spaniolii sau francezii, unele oferă schiuri foarte diferite. Arinsal este un loc grozav pentru începători. Există 68 km de pârtii și 43 de pârtii în total, dintre care 19 sunt rezervate începătorilor. Cu 30 de ascensoare în total, nu-ți vei aștepta rândul toată ziua. Stațiunea de schi Encamp din Andorra are parcuri de snowboard și 100 de pârtii în total, dintre care 40 fiind dedicate începătorilor.

Ghidul stațiunii de schi Soldeu

Există aproape de două ori mai multe lifturi decât în ​​Arinsal, cu un total de 63 de lifturi care te duc la o înălțime maximă de 2600 de metri. La fel, La Massana are un lift care vă duce până la 2570 de metri și vă oferă 89 de pârtii pe care să vă antrenați. Există chiar și un parc de snowboard și 26 de teleschiuri cu o mulțime de tunuri de zăpadă. Cea mai lungă cursă pe care o veți avea aici este de 6 km. Buddy din Andorra, pe de altă parte, vă poate duce doar până la 2560 de metri la cea mai înaltă dintre cele 30 de lifturi. Stațiunea în sine este situată la 780 de metri, dar veți găsi 68 km de trasee chiar deasupra ei.

Există un total de 42 de alergări, iar începătorii și intermediari vor fi ambele bine deservite, cu 19 și, respectiv, 18 curse. Există un tun de zăpadă și un serviciu maxim de urcare per persoană de 30.000 de schiori pe oră. Pas de la Casa este o statiune ceva mai joasa si se afla la peste 2000 de metri. Cu toate acestea, cel mai înalt lift te va duce mai sus decât Pal la 2640 de metri. Cea mai lungă cursă de aici este de 6 km, dar sunt 51 de curse în total, mai mult decât multe alte stațiuni. Motivul este simplu: 40 de pârtii de schi pentru începători și 37 de pârtii intermediare din 23 de pârtii de experți, poate cele mai multe pe care le vei găsi în Andorra. Există 63 de teleschiuri (aproape duble față de celelalte) și o mulțime de tunuri de zăpadă care țin 95.000 de schiori pe oră legați de zăpadă și fericiți. Soldeu el Tarter vă poate duce până la 2560 de metri pe 63 de teleschiuri și 193 km de pârtii.

Aceasta înseamnă că există 100 de alergări și 40 rezervate pentru începători și 37 pentru intermediari. Există tunuri de zăpadă și versanți orientați spre nord. Lucrul bun la toate aceste stațiuni de schi din Andorra este prețul, comparabil mai ieftin decât alte stațiuni alpine, mai ales pentru Europa de Vest. În timp ce atmosfera poate fi aceeași, iar stațiunea este uniform „egale” ca aspect, design și pârtii, schiul de aici este inegalnic dacă doriți un schi grozav fără prețul „vestic”. Zăpada este de încredere și dacă sunteți mai degrabă cu prietenii decât cu familia, veți avea ocazia să participați la niște apres-schi captivante și sălbatice. Pârtiile sunt bine întreținute în general și întreaga Andorra are teleschiuri grozave, pârtii îngrijite și o mulțime de lucruri de făcut pe și în afara pârtiilor. Combinat cu o țară fără taxe vamale, puteți”