Sporturi de iarna

Stați cald

Indiferent de sportul de iarnă pe care îl alegeți, este important să vă mențineți cald. Îmbrăcămintea și echipamentul potrivit vă vor ajuta să faceți acest lucru. Îmbracă-te în straturi, spun adesea oamenii. Acest lucru este adevărat, dar unele dintre țesăturile mai noi pentru vreme rece vă oferă căldura straturilor fără toată volumul. Întrebați un adult dacă nu sunteți sigur ce să purtați afară.

Uneori copiii spun: „Nu mă deranjează să fiu rece”. Abordarea tipului dur (sau a fetei) nu este o idee bună. A te încălzi nu înseamnă doar să te simți confortabil. Corpul tău trebuie să rămână cald pentru a funcționa corect. Și când corpul tău se află la temperatura potrivită, nu va trebui să cheltuiască la fel de multă energie încălzindu-se. Acest lucru vă va oferi energie maximă pentru distracția de iarnă. De asemenea, dacă sunteți îmbrăcat corespunzător, înseamnă că puteți rămâne mai mult timp afară fără să vă faceți griji cu privire la degerături.

Distractie in soare

Chiar dacă ar putea părea ciudat în timpul iernii, nu uitați să vă îmbrăcați cu protecție solară (cu un SPF minim de 15) atunci când faceți schi, săniuș, patinaj sau snowboard. Lumina soarelui reflectă toată zăpada și gheața albă strălucitoare și înapoi pe față – așa că acoperiți-vă cu protecție solară și puneți un balsam de buze care conține protecție solară pe buze (chiar și atunci când este înnorat afară).

Sania

Încercarea în jos pe un deal la ceea ce se simte ca un milion de mile pe oră poate fi un moment minunat – atâta timp cât te duci cu sania în siguranță. Când vă apucați sania, asigurați-vă că este robustă și că este una pe care o puteți conduce cu adevărat. Mâinile ar trebui să fie ușor de apucat, iar scaunul saniei ar trebui să fie căptușit.

Nu folosiți niciodată sănii de casă, cum ar fi capacele pentru coșuri de gunoi, pungi de plastic sau plutitoare de piscină – acestea sunt periculoase și puteți pierde controlul în timp ce sunteți cu sania. De asemenea, nu folosiți niciodată o sanie care are margini ascuțite, zimțate sau părți rupte (acest lucru s-ar putea întâmpla dacă utilizați o sanie veche).

Este deosebit de important să purtați mănuși sau mănuși și cizme în timp ce sunteți pe sanie, deoarece, pe lângă faptul că vă mențineți calzi, vă pot ajuta să vă împiedicați să vă răniți mâinile și picioarele. Purtarea unei căști de bicicletă este, de asemenea, un obicei bun în care poți să intri – medicii spun că este o modalitate excelentă de a-ți proteja capul în timp ce faci săniușul.

Când vă alegeți locul de săniuș, cel mai bine este ca un adult să îl verifice mai întâi pentru a vă asigura că este OK. Dealurile destinate săniușului sunt întotdeauna un bun pariu – pot fi mai sigure decât zonele private, cum ar fi curțile din spate. (A avea un adult în preajmă în timp ce toată lumea este cu sania este și o idee bună.)

Asigurați-vă că dealul nu este prea abrupt și că este acoperit de zăpadă plină, nu de gheață. Dealul nu trebuie să se termine nicăieri lângă mașinile de pe drum. Asta e important. Dacă este un deal nou pe care îl încercați și nu ați fost niciodată în partea de jos, vă recomandăm să mergeți mai întâi doar pentru a fi siguri. De asemenea, căutați obstacole precum copaci, tufișuri și roci acoperite de zăpadă. Sanie doar la lumina zilei sau în zone bine iluminate.

Dacă sunteți cu săniușul cu un prieten, asigurați-vă că nu depășiți limita de greutate – uitați-vă la eticheta de pe sanie pentru numărul de kilograme pe care îl va conține. Dacă toată lumea are propria sa săniuță și se întoarce pe deal în jos, asigurați-vă că persoana cu sania înaintea dvs. este departe de drum înainte de a decola.

Și indiferent dacă sunteți pe sanie singur sau cu prieteni, doriți întotdeauna să stați în picioare, nu să vă culcați. Stând întins, corpul dumneavoastră are un risc mai mare de rănire dacă pierdeți controlul și vă răsturnați. În cele din urmă, există un singur tip de energie care este potrivit pentru a muta o sanie: puterea copilului! Nu călătoriți niciodată pe o sanie trasă de o mașină, un camion sau un snowmobil.

Patinaj

Fie că țintiți obiectivul sau căutați o rotație triplă în aer, este bine să alunecați pe gheață. Indiferent de sportul pe gheață care vă place, o regulă este întotdeauna aceeași: patinați doar pe gheață aprobată.

În locurile în care se face foarte frig, s-ar putea să poți patina în aer liber pe iazuri și lacuri înghețate. Dar aceste locuri trebuie aprobate pentru patinaj. Veți ști pentru că vor fi marcate de unul sau mai multe semne de la poliție sau departamentul de recreere care spun că patinajul este OK. Dacă zona sigură este blocată, asigurați-vă că rămâneți în zona respectivă.

Nu încercați niciodată să patinați pe gheață care nu a fost aprobată, nici măcar pentru o secundă. Gheața care arată și pare puternică poate să nu poată ține greutatea unui copil. Și la fel ca înotul, nu patina niciodată singur.

Odată ce ai un loc sigur de patinaj, ai nevoie de patine sigure. Patinele trebuie să se potrivească corect cu tine. Nu încercați să vă încadrați în patine prea mici sau să puneți o mulțime de șosete pentru a se încadra în perechea unui frate mai mare sau a unei surori. Patinele ar trebui să fie strânse, dar nu prea strânse, dantelate până sus.

Dacă jucați hochei pe gheață, luați un sfat de la profesioniști: nu ieșiți pe gheață fără toate echipamentele adecvate. Aceasta înseamnă căptușirea și cel mai important, casca potrivită. O cască de hochei pe gheață este singura pe care o poți purta – nu o cască de fotbal sau o cască de bicicletă. Dacă aveți vreodată dubii cu privire la ceea ce alcătuiește echipamentul potrivit pentru hochei pe gheață, întrebați un antrenor de hochei pe gheață sau un profesionist la un magazin de articole sportive.