Tipuri de schi

Schi alpin sau alpin

Dintre toate tipurile diferite de schi, acesta este cel mai popular. Este tipul de schi în care obții un telescaun sau alte mijloace mecanice pentru a ajunge în vârful muntelui și pentru a schia pe el. Kitul este specializat pentru deplasarea în jos, cu cizma fixată pe schi.

Schi fond

În loc să folosească teleschiuri, schiorii de fond schiază ei înșiși munții! Nu schiază pe munți abrupți ca și cei din schiul alpin. Schiul de fond este mult mai exigent din punct de vedere aerob și este mai ieftin, deoarece nu trebuie să plătiți abonamentele pentru teleschi. Schiul de fond folosește mai degrabă o cizmă moale decât cele dure folosite la coborâre, iar călcâiul nu este atașat la schi. Schiurile sunt ușoare și concepute pentru deplasări autopropulsate pe o varietate de terenuri, nu doar pe dealuri.

Schi liber

Acest tip de schi se referă în general la viraje, trucuri și aer. Acesta este acum un sport competițional, iar sportivii concurează în diferite discipline, inclusiv antene (sărituri), acro (rutină coregrafiată), moguli (umflături pe pârtiile pe care sunt schiate și sărit peste), aer mare (răsuciri, rotiri și diferite poziții în aerian) și moguli duali (doi concurenți cap la cap pe moguli).

Snowboarding

Nu este deloc un tip de schi, dar ne-am gândit să îl menționăm oricum aici! Snowboarding-ul implică statul pe o singură scândură, mai degrabă decât pe două schiuri. Este foarte distractiv și merită verificat. Mulți oameni consideră că este mai ușor să învețe să facă snowboard decât să schieze.

Schi în afara pistei

Acest lucru înseamnă pur și simplu să schiezi de pe pista îngrijită pe zăpadă neatinsă. Necesită abilități destul de avansate și este potențial periculos. Cu toate acestea, este o grabă incredibilă și vă recomandăm să obțineți lecții și să le încercați după ce vă însușiți abilitățile intermediare.

Schi Telemark

Acest lucru este similar cu Alpine, deoarece schiorii trebuie să se îndrepte spre fundul muntelui, dar acești sportivi îndrăzneți au schiuri care nu se atașează de călcâi. Acest lucru permite mult mai multă flexibilitate schiorului.

Schi adaptiv

Acest sport le permite celor cu dizabilități fizice să participe, cum ar fi paralimpicii, prin utilizarea diferitelor echipamente adaptive. În acest fel, toată lumea se poate distra pe pante. Majoritatea stațiunilor de schi vor avea facilități pentru schiorii adaptivi, dar asigurați-vă că verificați din timp înainte de a vă angaja într-o vacanță la schi.