Unul dintre cele mai bune lucruri despre schi este că puteți alege dintre multe stiluri diferite de schi

Unul dintre cele mai bune lucruri despre schi este că puteți alege care dintre cele mai multe stiluri și metode diferite vă place cel mai mult. În general, atunci când oamenii se gândesc la schi, se gândesc la zăpadă, dar, de fapt, puteți jupui pe apă, nisip sau iarbă. Puteți ghid de Schi pe dealuri sau pe teren plat și puteți folosi fie un schi, fie două. Așadar, să ne uităm la unele dintre diversele stiluri de schi pe care ați putea dori să le încercați.

Schi pe zăpadă

Există două tipuri principale de schi pe zăpadă – alpin și nordic. Alpinul face schi alpin, iar nordicul este fond. Echipamentul și tehnicile utilizate pentru cele două discipline sunt destul de diferite. Dacă doriți să faceți ambele lucruri, puteți și mulți schiori se bucură de ambele stiluri de schi în diferite perioade ale anului.

Deși există o serie de diferențe, principala este că ghetele de schi nordic sunt atașate de schi doar la capăt. Tocul poate fi ridicat de pe schi, permițând schiorului să folosească o mișcare de mers. Dacă sunteți schi alpin, ghetele dvs. de schi trebuie să fie atașate ferm la schi atât la vârf, cât și la călcâi, pentru a permite controlul maxim la viteze mari sau în timpul virajelor.

Echipamentul este diferit, în special cizmele de schi și schiurile. Schiorii nordici folosesc ghete de schi flexibile, cu croială joasă, care sunt destul de diferite de ghetele înalte și rigide, potrivite pentru schiul alpin. De asemenea, schiurile nordice sunt mai subțiri și mai lungi, astfel încât să alunece ușor peste zăpadă.

Când vine vorba de schiul alpin, există o mulțime de discipline din care puteți alege. Puteți alege diferite stiluri de schi, cum ar fi mogul, pulbere, off și pe pistă, sau există abilități specifice, cum ar fi stilul liber, schi rapid, telemark și sărituri cu schiurile.

Schi praf

Schiul praf este adesea descris ca o experiență supremă de către pasionații de schi. Zăpada ușoară și uscată este cunoscută sub numele de zăpadă praf. Tăierea prin pulbere ușoară și curată este o experiență uimitoare, iar schiorii vor merge adesea la lungimi extreme dacă înseamnă că pot schia în pulbere. Tehnicile de schi electric sunt destul de diferite de cele utilizate pe traseele îngrijite. Turnurile trebuie să fie mai treptate, iar greutatea schiorului trebuie păstrată mai în spate pe schiuri. Când schiul cu pulbere este făcut bine, este frumos să urmăriți finețea tehnică necesară și este adesea descris ca senzația de plutire pe nori.

Moguli

Dacă ați văzut o pistă de schi cu multe denivelări, atunci ați văzut moguli. Acești moguli se formează pe un deal de schi, deoarece atât de mulți schiori urmează aceleași cărări pe pantă. Pe un deal aglomerat, este posibil ca dealul să fie acoperit de moguli, iar schierea lor necesită tehnici foarte specifice. Controlul este de o mare importanță atunci când schiați prin moguli. Privirea în jos spre un deal plin de moguli poate fi înspăimântătoare, dar dacă le iei la un unghi ușor și îți folosești stâlpul descendent ca punct de pivotare, vei fi în regulă. Trebuie să pivotați în jurul stâlpului și să folosiți acțiunea de primăvară a genunchilor pentru a schia peste mogul în același timp. Este important să începeți la niveluri de începători cu moguli, dar o pregătire bună vă va pregăti pentru entuziasmul și distracția schiului mogulului de viteză. Ritmul este cheia, deci este

Schi de schi

Dacă vă plictisiți de traseele îngrijite ale stațiunii dvs. preferate de schi, atunci de ce să nu încercați niște schi în aer liber? Acesta poate fi un mod excelent de a vedea exteriorul într-un mod pe care majoritatea oamenilor nu îl experimentează niciodată. Poate fi o provocare, ceea ce înseamnă, de asemenea, că poate fi periculos. Majoritatea stațiunilor de schi vă oferă acces la patrule de schi și la alte servicii de salvare, dar în țara din spate sunteți pe cont propriu. Adăpostul ar putea fi la câțiva kilometri distanță dacă o furtună bate. Dacă sunteți un schior puternic și sunteți bine pregătiți, totuși, este posibil să găsiți irezistibilă provocarea schiului de țară și să vă bucurați de ea fără niciun accident.

Citește și O istorie de bază a stilurilor de schi pe zăpadă