Vacanțe la Schi

Cum, când și de ce pentru vacanțele la schi

Informații despre vacanțele la schi, cum ar fi planificarea vacanței la schi, vacanțe la schi buget, ce să împachetați în vacanța la schi, vacanțe la schi cu cluburi de schi și, pentru adevăratul începător, aflați cum să schiați pregătit pentru vacanța dvs. la schi

Sunt sigur că veți fi de acord că, înainte de a pleca în orice vacanță, puține informații despre pregătire și planificare vă pot ajuta doar. Scopul nostru este să vă oferim exact ceea ce privește vacanțele dvs. la schi!

Vacanțe la schi – Învățarea modului de schi

Dacă familia ta dorește să meargă la schi în următoarea ta vacanță, dar nu știi cum să schiezi, continuă și planifică oricum acea vacanță la schi! Puteți învăța cum să schiați și vă veți distra excelent. Nici nu trebuie să știți primul lucru despre schi înainte de a ajunge la ghid de Schi  stațiune – toate cunoștințele de care veți avea nevoie vă stau acolo și vă puteți schia literalmente pe un munte după o oră de instruire.

A învăța să schiezi este într-adevăr destul de ușor. Majoritatea stațiunilor au o școală de schi în incintă, iar lecțiile au un preț rezonabil. De obicei sunt disponibile lecții de grup și private. Cu toate acestea, este o idee bună să vă programați o întâlnire înainte de a ajunge la stațiune. Acest lucru vă va asigura că puteți începe să învățați să schiați chiar în prima oră a vacanței.

Majoritatea instructorilor de schi încep prin a vă arăta cum să manevrați cu echipamentul dvs. Când purtați cizme de schi, veți fi înclinat ușor înainte – există un motiv pentru asta … când schiați pe un munte, veți fi înclinat înainte! Mersul cu cizme de schi prima dată este puțin dificil – dar funcționează foarte bine dacă înveți să mergi cu genunchii ușor îndoiți.

Prima manevră pe care o veți învăța se numește plug sau plug de zăpadă. Aceasta este o tehnică care se realizează folosind literalmente schiurile ca pe un plug de zăpadă. Faci ca partea din spate a schiurilor să încetinească să se deplaseze spre exterior, departe de corpul tău prin aplicarea de presiune – și asta te oprește. Vă ghidați pe cer îndoindu-vă genunchii și înclinându-vă într-o direcție sau alta, în funcție de ce direcție doriți să mergeți. Toate aceste tehnici pot fi învățate într-o oră, chiar dacă nu ai fost niciodată pe o pereche de schiuri în viața ta.

Frumusețea schiului este că, după ce ați învățat cum să desfaceți zăpada și cum să vă ghidați pe schiuri, sunteți gata să schiați! Urcați pe lift, mergeți pe munte și încercați. Controlează-ți viteza arând zăpada – mergi lent la început. Când doriți să accelerați o anumită viteză, trageți schiurile înapoi pentru a accelera puțin, apoi împingeți-le înapoi în
poziția plugului pentru a controla viteza respectivă.

Ca începător, ar trebui să rămâi la traseele concepute pentru începători. În majoritatea stațiunilor, aceste trasee sunt marcate cu o emblemă verde. Traseele albastre sunt pentru schiorii intermediari și, după o zi de schi, traseele pentru începători, este posibil să fiți gata pentru aceste trasee. Traseele negre sunt pentru experți. Aceste trasee pot fi periculoase pentru persoanele care nu au nivelul de calificare pentru a le face față! Evitați traseele negre până când ați avut o mulțime de instrucțiuni și experiență de schi. Veți ști când sunteți gata! Bucurați-vă de vacanța la schi!

Vacanțe la schi la un buget

Când începeți să vă gândiți la vacanțele la schi, veți găsi o mulțime de informații despre diverse stațiuni și pachete. Găsirea unor locuri minunate de vacanță nu este dificilă, totuși, găsirea vacanțelor la schi care se potrivesc bugetului dvs. poate fi o provocare.

Pentru a economisi bani, căutați stațiuni mai puțin cunoscute. Acest lucru nu înseamnă că aceste stațiuni nu vă vor oferi o vacanță distractivă – înseamnă pur și simplu că nu sunt la fel de cunoscute ca alte stațiuni și, prin urmare, prețurile ar putea fi mult mai ieftine. De asemenea, căutați pachete de vacanță la schi care vor include cazarea, biletele de ridicare, lecțiile, închirierile și, eventual, chiar și unele mese.

Fii dispus să faci niște sacrificii dacă banii sunt o problemă reală. De exemplu, în loc să mănânci într-un restaurant scump în fiecare seară, mănâncă fast-food mai ieftin sau prepară sandvișuri în camera ta. Împrumutați echipamente de la prieteni în loc să le închiriați. Alăturați-vă unui grup pentru lecții în loc să luați lecții private. Nu stați într-o cabană, stați la un motel mai departe de pârtii, dacă este necesar. Există numeroase modalități prin care puteți reduce costurile călătoriei dvs. cu schiurile. La urma urmei, este vorba despre
pulbere! O vacanță de schi minunată la prețuri reduse!

Vacanțe la schi cu cluburi de schi

Există multe tipuri diferite de cluburi în întreaga lume. De fapt, există un club sau o organizație pentru aproape tot ce vă puteți imagina! Schiatul nu face excepție. Cluburile de schi sunt o modalitate excelentă de a învăța lucruri noi și de a merge în vacanțe de schi cu alți membri. De fapt, membrii clubului de schi primesc adesea tarife reduse la pachetele de vacanță la schi.

Indiferent unde locuiți, există un club de schi lângă dvs. Acest lucru este adevărat chiar dacă locuiți într-un loc care nu primește niciodată ninsoare! Aceste cluburi se reunesc în mod regulat pentru excursii în munți, zone de schi și stațiuni de schi. Unele sunt cluburi locale, ceea ce înseamnă că pârtiile pe care schiază se află la distanță de mers cu mașina, în timp ce altele sunt mai naționale sau globale, ceea ce înseamnă că nu doar schiază local, dacă este posibil, ci și planifică excursii de schi.

Din nou, membrii cluburilor de schi primesc adesea reduceri profunde la pachetele de vacanță la schi. Aranjamentele se fac de obicei prin intermediul clubului, astfel încât toată lumea să fie eligibilă pentru reduceri. Banii care sunt solicitați de la fiecare membru pentru călătorie sunt plătiți de obicei clubului, iar clubul transferă fondurile pentru a plăti cazare, bilet de avion, mese, bilete de ridicare și alte avantaje care sunt incluse în călătorie. Deoarece se fac aranjamente pentru un grup de oameni – ceea ce este de obicei destul de mare – se acordă reduceri. Acest lucru aduce beneficii tuturor membrilor clubului.

Reducerile nu sunt singurul lucru care trebuie entuziasmat. Aceste cluburi se reunesc regulat – chiar dacă nu se reunesc pentru a schia. Ei se alătură și pentru alte activități, cum ar fi gătitele și strângerile de fonduri. Multe cluburi de schi fac strângeri de fonduri anuale pentru a ajuta familiile și copiii mai puțin norocoși de Crăciun. Alții fac strângeri de fonduri anuale pentru a ajuta la conservarea mediului înconjurător – ceea ce este de obicei un subiect de mare importanță pentru schiorii cărora le place să fie în aer liber și în spații deschise.

Deși schiul este ceea ce reunește aceste grupuri în primul rând, nu este neapărat ceea ce le ține împreună. Dragostea lor pentru un sport comun și interesele lor comune și sentimentul de comunitate este ceea ce îi ține împreună – și îi menține la schi împreună de ani și ani. Dacă sunteți schior, ar trebui să vă gândiți cu siguranță să vă alăturați unui club. Nu contează – în majoritatea cazurilor – la ce nivel vă aflați. Începătorii sunt de obicei întâmpinați, iar aceasta este o modalitate excelentă pentru începători de a-și îmbunătăți rapid abilitățile și tehnicile pe pârtii. Vacanțele de schi ale clubului de schi pot fi o experiență extraordinară.

Vacanțe la schi – Ce să împachetezi

Dacă veți călători pentru o vacanță la schi, este adesea dificil să știți ce să împachetați. Este posibil să nu aveți nici măcar o problemă în a ști ce să împachetați, dar în schimb aveți o problemă în a afla cum să obțineți tot ce aveți nevoie de acasă până la destinație. Schiurile nu se încadrează ușor în valize și, dacă zbori, acest lucru prezintă o problemă uriașă.

Începeți prin a ști ce este disponibil la destinație. Există un magazin de închiriere? Cât sunt taxele de închiriere pentru schiuri, ghete și stâlpi. Dacă este rezonabil și nu vă deranjează să schiați cu echipament închiriat, aceasta este o opțiune viabilă – și facilitează ambalarea și călătoria.

Dacă nu vă pasă de echipamentul închiriat, există o altă opțiune. Aflați dacă există magazine de schi în zonă. De obicei există. Obțineți prețuri pentru schiuri, stâlpi și cizme și apoi întrebați dacă cumpără echipament folosit. În caz contrar, întrebați dacă există cineva în apropiere care să cumpere echipament folosit. Sunați la acel loc pentru a obține o estimare a cât de mult ați putea obține pentru echipamentul de schi abia folosit. Stabiliți diferența dintre banii pe care îi veți cheltui pe echipamentul de schi și
banii pe care îi veți obține pentru echipamentul uzat atunci când ați terminat cu el. Dacă nu este mult mai mult decât te-ar costa să închiriezi echipamentul, mergi după el!

Costumele de schi, jachetele și puloverele pot fi foarte voluminoase și greu de ambalat. Aceste articole vor ocupa mult spațiu în valiza dvs. și vor lăsa mai puțin spațiu pentru alte îmbrăcăminte și elemente esențiale. Dacă încercați să vă împachetați pentru o vacanță de schi de două săptămâni, va fi imposibil să încadrați tot ce aveți nevoie într-o singură valiză.

Există o modalitate de a rezolva acest lucru. Sunați la cabană sau stațiune unde veți sta. Spuneți-le că trebuie să le expediați un pachet, pentru dvs., și că aveți nevoie ca acel pachet să fie acolo când ajungeți. Întrebați-i dacă o vor ține la birou. În majoritatea cazurilor, o vor face. Apoi, ia-ți o cutie, pune-ți toate costumele de schi, jacheta de schi și orice alte articole voluminoase în cutie și trimite-o la tine, în grija cabanei sau a stațiunii. Transportul poate fi peste noapte, două zile sau trei zile, în funcție de cât de departe trebuie să călătorească. În funcție de cât de mult cântărește cutia, veți plăti de obicei mai puțin de cincizeci de dolari pentru a expedia un pachet în Statele Unite continentale … ceea ce este mult mai puțin decât ați plăti o companie aeriană pentru bagaje suplimentare! Bucurați-vă de vacanța la schi cu liniștea sufletească care vine, știind că aveți tot ce aveți nevoie la voi sau la destinație.

Sperăm că ați găsit aceste informații de utilizare și, dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre alte destinații de vacanță la schi, puteți găsi multe articole despre destinații de la A la V în această serie de articole despre vacanțele la schi!